Ha van otthon pár fonnyadtabb alma, amit már nem
kívánkozik elfogyasztani, akkor célszerű egy finom kis ebéd utáni desszertet
készíteni belőle. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha mérsékelt lángon
sütjük, akkor hajlamos megszívni magát olajjal.
Hozzávalók 4
főre:
*3 nagy alma
*10 dkg liszt a forgatáshoz
*4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 nagy tojás
*1 nagy csipet só
*2 jó púpos ek liszt
*2 dl tejszín
A bundához a tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és
a lisztet.
Majd a tejszínt fokozatosan adagolva sűrű, sima
palacsintaszerű tésztát keverünk.
Olajat forrósítunk. A lisztet egy tálba szórjuk.
Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, majd kb.
0,5 cm vékony szeletekre vágjuk.
A karikákat először lisztbe forgatjuk, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban, közepes
lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral meghintve kínáljuk. Ízlés szerint fahéjat is
keverhetünk a porcukorhoz.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése