Printfriendly

2016. február 19., péntek

Almakarikák tejszínes bundában sütve



Ha van otthon pár fonnyadtabb alma, amit már nem kívánkozik elfogyasztani, akkor célszerű egy finom kis ebéd utáni desszertet készíteni belőle. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha mérsékelt lángon sütjük, akkor hajlamos megszívni magát olajjal.
Hozzávalók 4 főre:
*3 nagy alma
*10 dkg liszt a forgatáshoz
*4 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*1 nagy tojás
*1 nagy csipet só
*2 jó púpos ek liszt
*2 dl tejszín

A bundához a tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a lisztet.
Majd a tejszínt fokozatosan adagolva sűrű, sima palacsintaszerű tésztát keverünk.
Olajat forrósítunk. A lisztet egy tálba szórjuk.
Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, majd kb. 0,5 cm vékony szeletekre vágjuk.
A karikákat először lisztbe forgatjuk, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban, közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve kínáljuk. Ízlés szerint fahéjat is keverhetünk a porcukorhoz.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése