Nagy dilemmában voltam, hogy mit is készítsek az ovis
farsangi buliba. Férjem javasolta, hogy legyen cukorkás fánk, annak biztosan
örülnek majd a gyerekek, hisz a mi két csemeténk is rajong a cukorkás
finomságokért. Úgy döntöttem, hogy a gyorsabb, sütőporos változatot sütöm és
már hajnali ötkor neki is álltam.
Mire felkeltek a gyerekek, kész is volt a
fánk.
Hozzávalók 40
db fánkhoz:
*58 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*2 kisebb tojás
*6 púpos ek porcukor
*2 tasak vaníliás cukor
*4 dl tejföl
*8 dl olaj a sütéshez
*18 dkg étcsokoládé
*3 ek olaj
*színes cukorkák
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a
sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat simává keverjük a
porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. (Nálam 5,5
cm-es volt)
Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe.
(Ezt én egy alma magház eltávolítóval oldottam most meg.)
Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon
mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. (Célszerű figyelni, mer gyorsan sül.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Közben a csokoládét sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk
az olajat.
Vízgőz felett felolvasztjuk, megmártjuk benne a fánkok
tetejét, majd egy kis idő után megszórjuk cukrokkal.
Ha azonnal tennénk ezt, akkor könnyen lecsúsznak a
nagyobb golyók vagy az apróbbak a csokoládéba süllyednek.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése