PrintFrendly

2016. február 21., vasárnap

Pácolt sült tarja



A hentesnél kaptunk pár szép szelet tarját. Nem volt túl zsíros, épp csak kicsit, annyi pedig igenis kell, hogy ízletes és szaftos legyen. Egy roppant egyszerű pácot készítettem, plusz egy kis hagymát és paradicsomot is vágtam alá. Tényleg nincs vele sok munka, a dolog nagy részét elvégzi a sütő.
Habos krumplipürét és céklasalátát kínáltam hozzá. Utóbbi receptjét itt találjátok.
Hozzávalók 4 főre:
*7 nagy tarja szelet
*1 kk só
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 nagy paradicsom
*1 ek zsír

Páchoz:
*1 dl olaj
*1 púpos tk házi fokhagymakrém
*1 tk fűszerpaprika
*0,5 kk őrölt bors

A hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, majd kicsit lecsepegtetjük. Mindkét oldalukat meghintjük sóval.
Egy tálkába öntjük az olajat, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, a borsot, a fűszerpaprikát és jól összekeverjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk egy kanál zsírral.
Felkarikázunk egy paradicsomot, fél karikára vágunk egy vöröshagymát és ezeket a tepsibe rakjuk.
A hús szeleteket egyenként megforgatjuk a pácban és a tepsibe fektetjük.
A maradék pácot a húsokra csorgatjuk.
Lefedve pár órát vagy egy egész éjszakát hagyjuk pácolódni.

Előmelegítjük a sütőt. A húsok közé öntünk kb. 1 dl vizet.
200 fokon addig sütjük lefedve, míg a hús megpuhul. Ha szükséges, a vizet még pótoljuk. (Nekem ez 90 perc volt.)
Majd a fedőt eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve szép pirosra sütjük. Ezalatt párszor érdemes a szafttal meglocsolgatni, hogy ne száradjon ki a hús, valamint megfordítani, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése