A hentesnél kaptunk pár szép szelet tarját. Nem volt túl
zsíros, épp csak kicsit, annyi pedig igenis kell, hogy ízletes és szaftos
legyen. Egy roppant egyszerű pácot készítettem, plusz egy kis hagymát és
paradicsomot is vágtam alá. Tényleg nincs vele sok munka, a dolog nagy részét
elvégzi a sütő.
Habos krumplipürét és céklasalátát kínáltam hozzá. Utóbbi receptjét itt találjátok.
Hozzávalók 4
főre:
*7 nagy tarja szelet
*1 kk só
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 nagy paradicsom
*1 ek zsír
Páchoz:
*1 dl olaj
*1 púpos tk házi fokhagymakrém
*1 tk fűszerpaprika
*0,5 kk őrölt bors
A hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, majd kicsit
lecsepegtetjük. Mindkét oldalukat meghintjük sóval.
Egy tálkába öntjük az olajat, hozzáadjuk a
fokhagymakrémet, a borsot, a fűszerpaprikát és jól összekeverjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk egy kanál zsírral.
Felkarikázunk egy paradicsomot, fél karikára vágunk egy
vöröshagymát és ezeket a tepsibe rakjuk.
A hús szeleteket egyenként megforgatjuk a pácban és a
tepsibe fektetjük.
A maradék pácot a húsokra csorgatjuk.
Lefedve pár órát vagy egy egész éjszakát hagyjuk
pácolódni.
Előmelegítjük a sütőt. A húsok közé öntünk kb. 1 dl
vizet.
200 fokon addig sütjük lefedve, míg a hús megpuhul. Ha
szükséges, a vizet még pótoljuk. (Nekem ez 90 perc volt.)
Majd a fedőt eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve
szép pirosra sütjük. Ezalatt párszor érdemes a szafttal meglocsolgatni, hogy ne
száradjon ki a hús, valamint megfordítani, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése