Printfriendly

2016. február 25., csütörtök

Egyszerű banánfánk



Amikor van itthon pár banán és már nem túl friss, megjelennek rajta a sötét pöttyök, akkor már nem igazán kívánkozik megenni. Na, akkor kell leleményesnek lenni, hogy ne a kuka nyelje el a gyümölcsöt. Velem is pontosan ez történt ma. Gondoltam egyet és a leves kísérőjeként egy habkönnyű fánkot sütöttem belőle. Röpke 10 perc alatt összeállítható és már csak a sütés marad. No meg a falatozás :-)
Hozzávalók 4 főre:
*3 nagy banán
*1 nagyobb tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*4 ek cukor
*1 púpos kk őrölt fahéj
*1 dl görög joghurt
*1 tasak sütőpor
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*Olaj bőven a sütéshez

Először a banánokat egy tálba daraboljuk és pépesre törjük. (Én egy krumpli törővel nyomkodtam meg egy kicsit.)
Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahájast és jól összekeverjük.
A lisztet a sóval és a sütőporral elvegyítjük, majd a banános masszába szórjuk.
Alaposan elkeverjük.
Addig félretesszük, míg egy edényben bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, akkor egy teáskanalat belemártunk, majd egy kevés masszát kanalazva az olajba engedjük.
Érdemes minden fánk előtt olajba mártani és utána konyhai papírtörlővel tisztára törölni, hogy könnyen leváljon a tészta a kanálról.
Közepesnél picit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Érdemes először egy darabbal próbasütést végezni, mert ha túlforró az olaj, akkor a külseje hamar megbarnul, de előfordulhat, hogy a belseje nyers marad. Ha még nem elég forró az olaj, akkor pedig megszívhatja magát vele.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése