Egyáltalán nem bonyolult, a csirke nagyszerűen megpuhul a krémes, tejfölös paplan alatt. Jó páros ebben a formában a hús a pagodával. Természetesen brokkolival vagy hagyományos karfiollal is elkészíthető.
Hozzávalók 4
főre:
*4 egész nagy csirkemell filé szelet
*1 tk sült csirke fűszersó
*1 tk olaj a tepsi kikenéséhez
*8 nagyobb pagoda karfiol rózsa
*2 nagyobb tojás
*4 jó púpos ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet bors
*0,5 kk házi fokhagymakrém
*20 dkg trappista sajt
A karfiolokat lobogó, sós, ételízesítős vízben pár perc
alatt roppanósra főzzük.
Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A mell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és mindkét
oldalukat meghintjük fűszersóval.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, belefektetjük
a húsokat.
Minden csirke szeletre rakunk két db karfiolrózsát.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat simára keverjük a tejföllel, a sóval, borssal
és fokhagymakrémmel.
A sajtot lereszeljük, majd két nagy marék kivételével a
tojásos masszába forgatjuk.
Ha már jó forró a sütő, a szószt a karfiolos húsokra kanalazzuk.
Bőven megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt szép pirosra
sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Hol lehet kapni a pagodakarfiolt?
VálaszTörlésNagyobb zöldségeseknél, áruházakban. Mi konkrétan a Tescoban vásároltuk. Olcsóbb volt, mint a karfiol.
Törlés