Printfriendly

2013. szeptember 29., vasárnap

Fokhagymás csirkenyársak

Vasárnap ebédre készült, nagyon egyszerű, mégis kicsit különlegesebb formában tálalt húsétel.
Hozzávalók 3 főre:
  • 3 nagyobb csirkemell filé
  • 2 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 3-4 gerezd fokhagyma)
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 dl étolaj
  • 5-6 db saslikpálca
A saslikpálcákat beáztatjuk vízbe.
A csirkemelleket ujjnyi vastag, hosszú csíkokra felvágjuk.
A pálcákra harmonikaszerűen feltűzzük. Egy nagyobb méretű csirkemell általában 2 pálcára fér fel. Egy főre 1 nagyobb csirkemellet számítunk.
A csirkenyársakat olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Bedörzsöljük a fokhagymakrémmel, meghintjük a sóval, borssal.
Kb. 1 dl vízzel meglocsolva, alufóliával lefedve 200 fokon 45 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.
Krumplipürével, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése