Printfriendly

2013. szeptember 1., vasárnap

Lapcsánka bundában sült csirkemell

Gyakran készítem ezt a finom, csirkés ételt. A család sült hasábbal szereti. Saját készítésű csalamádét kínáltam hozzá.

Hozzávalók 3 főre:

  • 7 nagyobb csirkemell filé szelet
  • 1 kk só

Bundához:

  • 3 nagyobb krumpli (tisztítva mért súlya 50 dkg)
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 kk házi fokhagymakrém)
  • 5 púpos ek liszt

Forgatáshoz:

  • 10 dkg liszt

Sütéshez:

  • Olaj bőven
A husit alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, majd pépesre reszeljük.

Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a lisztet és jól összeforgatjuk.

Egy tálkába szórjuk a lisztet.

Az olajat felforrósítjuk.

A melleket először a lisztben forgatjuk meg, majd a lapcsánka tésztában és a forró olajban mindkét oldalukat világos barnára sütjük.

Ekkor a bunda elég kemény, de ha konyhai papírtörlővel bélelt magas falu edénybe tesszük a husikat, lefedjük alufóliával, míg az utolsó ki nem sül, akkor puha bundás husikat kapunk.

Sült hasábbal vagy párolt rizzsel, melegen kínáljuk.

Nekem pont elég lett ez a massza mennyiség 7 nagyobb csirkemell szelet bevonásához.

Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése