Printfriendly

2013. szeptember 5., csütörtök

Sajtos virslivel töltött kiflik

Nálunk nem csak szilveszterkor kedveltek a virslivel töltött finomságok. Puha, omlós a tésztája. Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínálhatjuk. 
Hozzávalók 32 db kiflihez:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 púpos tk só
  • 11 szál hosszabb sajtos virsli
  • 2 tojás sárgája a kenéshez
  • 2 tk szezámmag a szóráshoz
  • 2 ek tej a sütés utáni kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tojások sárgával és megszórjuk szezámmaggal.
A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése