Printfriendly

2013. szeptember 26., csütörtök

Zúzapörkölt

Ez egy nagyon megosztó étel, sokan nem szeretik, többek között a családom sem. Én eszem csak. Kizárólag magamért ritkán főzök, de most elmondom, akkor miért is ez készült ebédre. Anyukám több száz kilométerre lakik tőlünk, de mindig megbeszéljük telefonon, ki mit főz. Egyik ilyen alkalommal megemlítettem, hogy de rég is ettem zúzapörköltet. Ő pedig meglepett egy kis adag saját vágású házi csirke zúzával. Ilyenek az Anyukák :-) A család hagyományos csirkepaprikást kapott.


Hozzávalók 2 főre:
  • 50 dkg zúza
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk darált paprika
  • 1 kis paradicsom
A zúzát alaposan megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a zúzát, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a darált paprikát.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
Melegen, nokedli vagy tészta körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése