Printfriendly

2013. szeptember 18., szerda

Pirított tarhonyaleves

Olyan hideg lett odakint, kívánkozott már egy jó kis meleg leveske. Egyszerű, hétköznapi étel, friss zöldségekkel. Igazi lélek- és testmelengető.
Hozzávalók 6 főre:
  • 20 dkg tarhonya tészta
  • 2 ek olaj
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 zsenge karalábé
  • 4 kisebb szem krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,5 paprika
  • 3 szál petrezselyemlevél
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk darált paprika
  • 1 leveskocka
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit felkockázzuk.
A sárgarépát, a petrezselymet karikára, a karalábét kockára vágjuk.
A vöröshagymát és a paprikát megtisztítjuk.
A tarhonyát a felforrósított olajon szép barnára pirítjuk, majd rádobjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét (Óvatosan, nehogy megégesse a kezünket a felcsapó forró gőz!) és jól összeforgatjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk egészben a vöröshagymát, a paprikát, a petrezselyemlevelet és a darált paprikát. Meghintjük a sóval, borssal, beledobjuk a leveskockát.
Hagyjuk felforrni, majd belerakjuk a krumplit.
Ha minden zöldség megpuhult, kiemeljük belőle a paprikát és az egész hagymát.
Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése