Printfriendly

2013. szeptember 4., szerda

Sonkás-többsajtos spagetti sütve

Ez egy tipikus maradékmentő étel, a hűtőben talált kevéske felvágott, száraz kis sajtvég eltüntetésére.
Hozzávalók 5 főre:
  • 250 g spagetti tészta
  • 1 tasak carbonara sajtszósz
  • 2 dl tej
  • 1 tubus tejszínes tömlős sajt (100g)
  • 15 dkg selyemsonka
  • 3 dkg margarin
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 15 dkg trappista sajt
A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A sonkát felkockázzuk.
A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük.
Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne.
Beleforgatjuk a spagettit, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk.
Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a spagettit.
A tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

2 megjegyzés: