Printfriendly

2013. szeptember 8., vasárnap

Mex pizza

Szombat délután egyik Tesómat és Párját látogattuk meg. Ezt a pizzát készítettem és vittük uzsonnára. Csirkés pizza egy kis mexikói beütéssel. Ebből jött a rövidített elnevezés.

Hozzávalók 6 főre:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 0,5 dl olaj
Szószhoz:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 ek liszt
  • 1 nagy csipet só
Feltéthez:
  • 40 dkg csirkemell filé+1 csipet só
  • 2 ek olaj
  • 1 doboz kukorica konzerv fele
  • 1 doboz vörös bab konzerv fele
  • 25 dkg trappista sajt
  • 15 szem koktél paradicsom
  • 1 zöld pritamin paprika harmada
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba öntjük, beleszórjuk a sót, amit kicsit betakarunk kevéske liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A csirkét alaposan megmossuk, apróra kockázzuk.
Kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, meghintjük sóval és fedő alatt puhára pároljuk.
A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével.
Sózzuk, beleszórjuk a lisztet és csomómentes, sűrű szósszá főzzük.
A sajtot lereszeljük.
A kukoricát és a babot jól átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
Egy nagyméretű tepsit (30*38) kikenünk kevés margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk.
A tepsi méretére nyújtjuk és a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük.
Lekenjük a paradicsomos szósszal.
Egyenletesen elosztjuk rajta a megpuhult csirke darabokat, majd a babot, a kukoricát.
Megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Megtisztított és negyed cikkekre vágott koktél paradicsomokkal, valamint apróra vágott zöld pritamin paprikával megrakva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése