Printfriendly

2013. szeptember 28., szombat

Szalonnapatkón sült tojás

Ez az egyik kedvenc reggelim, amit akkor szeretek a legjobban, ha a párom készít el és a tojások sárgája még épp folyós:-) Azt hiszem mások főztje mindig jobban esik, mint a sajátunk.
Nem épp diétás étel, de úgy gondolom, hogy ráérősebb hétvégi reggeleken néha-néha belefér.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 vékony csík füstölt szalonna
  • 4 tojás
  • 1 csipet bors
A szalonna szeleteket kakastaréj szerűen bevagdaljuk, de nem vágjuk át teljesen.
Egy serpenyőben mindkét oldalukat lesütjük.

A tojásokat egy tálkába ütjük, majd óvatosan a szalonnák tetejére borítjuk.

Ízlés szerinti keménységre sütjük.

Meghintjük kevéske borssal.

Melegen, friss kenyérrel és zöldségekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése