Printfriendly

2013. szeptember 8., vasárnap

Bruschetta caprese

A hagyományos bruschetta egyik változata, ami koktélparadicsom és mini mozzarella golyó felhasználásával készül.


Hozzávalók 2 főre:
  • 4 db fél szelet kenyér
  • 1 csomag mini mozzarella golyó (200g)
  • 15 szem koktélparadicsom
  • 2 ek olaj
  • 2 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet oregánó
  • 1 nagy csipet bazsalikom
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss petrezselyem levél
Az olajat egy tálkába öntjük és beleszórjuk a fűszereket, jól elkeverjük.
A mozzarella golyókat félbe vágjuk és a fűszeres lébe forgatjuk.
A paradicsomokat alaposan megtisztítjuk és kettévágjuk, óvatosan a sajttal összeforgatjuk.
A kenyereket megpirítjuk és bedörzsöljük a fokhagymával.
Megrakjuk a fűszeres paradicsom és sajt keverékével.
A legvégén pedig a maradék olajos levet a bruschetta tetejére locsoljuk.
Megszórjuk pár pici petrezselyem levélkével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése