Printfriendly

2013. szeptember 18., szerda

Pulykapaprikás

Ismét pulyka került az étlapra, méghozzá egy hagyományos étel alapanyaga lett. 
Egyszerűen elkészíthető, a családban mindenki szívesen fogyasztja.

Hozzávalók 3 főre:

  • 2 kifilézett pulykacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk darált paprika
  • 4 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb paradicsom)

A pulykacomb filéről eltávolítjuk a bőrt és a hártyát.

A húst felkockázzuk, alaposan átmossuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.

Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.

Megszórjuk a pirospaprikával, sóval, borssal, hozzáadjuk a paradicsomokat, a darált paprikát.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük.

Ha puha a hús és elfőtt a leve, elzárhatjuk.

Melegen, kifőtt tésztával vagy nokedli körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése