Printfriendly

2013. szeptember 3., kedd

Lecsós sertésragu pirított szalonnával

Itt a lecsó szezon vége felé akad még pár paprika, paradicsom a kertben. A szalonna igazán különleges ízt ad neki. Szárnyas húsból is készíthető, akkor természetesen lerövidül a főzési idő.
Nokedli körettel az igazi, de főtt tészta vagy párolt rizs is illik hozzá.

Hozzávalók 3 főre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagyobb paprika (nálam most kápia)
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük.

A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.

Kiemeljük a zsiradékból, majd a szalonna zsírján a hagymát üvegesre pároljuk.

Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk.

Nagyobb cikkekre darabolt paradicsomot és csíkokra vágott paprikát szórunk rá.

Meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.

Ha elfőtt a leve és a hús puha, hozzáadjuk a szalonnát és jól összekeverjük.

Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

A sózás alkalmával érdemes figyelembe venni a szalonna sósságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése