Printfriendly

2013. szeptember 14., szombat

Sajtfedeles burgonyás minizsemlék

Még péntek délután elkészítettem ezeket a mini péksütiket, a szombati reggelire gondolva.
Direkt apró méreteket formáztam, ilyet még úgy sem próbáltam. A teteje ropogós a sajttól, a belseje finom, puha. 
Hozzávalók 14 mini zsemléhez:
Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 kk só
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 nagyobb méretű krumpli (kb. 15 dkg)
Tetejére:
  • 8 dkg trappista sajt reszelve
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
Egy krumpli törővel pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 14 megközelítőleg egyenlő részre vágjuk.
Csinos kis zsemléket formálunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (38*30 cm) fektetjük.
A sütőt előmelegítjük.
A zsemléket még 30 percet hagyjuk kelni.
Megszórjuk a reszelt sajttal
25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése