Printfriendly

2013. szeptember 28., szombat

Karamellkrémes kevert sütemény

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető kis édesség. Puha tésztán pudingos krém, kiváló befejezése lehet egy finom ebédnek.

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 15 ek liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 11 ek cukor
  • 2,5 dl tej
Tepsi kenéséhez:
  • 3 dkg margarin
  • 1 ek liszt
Krémhez:
  • 1 tasak Tejkaramellás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 ek ét tortadara
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót, a sütőport, a kakaóport és jól összekeverjük.
Egy másik edényben a tojást a megolvasztott margarinnal és a cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel.
Belesimítjuk a kakaós masszát.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A megsült tésztát rácsra emelve hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingport s cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni, közben néha-néha megkavarjuk, hogy ne legyen csomós.
A margarint a porcukorral kikavarjuk.
Ha kihűlt a puding, a margarinos krémet hozzáadjuk és akár fakanállal vagy gépi habverővel jól összedolgozzuk.
A kihűlt tészta tetejére halmozzuk a krémet és szépen elsimítjuk rajta.
Megszórjuk a tortadarával.
Legalább 1 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy szebben tudjuk szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése