Printfriendly

2013. szeptember 12., csütörtök

Pulyka-java tejfölösen

Nagyon szeretjük a szárnyas húsból készült ételeket, bár pulyka elég ritkán kerül az étlapra. Most egy egyszerű étel készült belőle a kedvenc körettel tálalva.

Hozzávalók 3 főre:

  • 60 dkg pulykacomb filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk só
  • 0,5 kk bors
  • 1 tk Darált paprika
  • 1 kis paradicsom
  • 2 púpos ek tejföl

A húst alaposan megtisztítjuk, kockára vágjuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra kockázzuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.

Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, a tűzről levéve rászórjuk az őrölt pirospaprikát, felengedjük vízzel.

A tűzre visszatéve sózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kis házi készítésű darált pirospaprikát.

Egy megtisztított paradicsom felcikkezünk, és a húsra tesszük.

Fedő alatt puhára főzzük.

Ha puha a hús és elfőtt a leve, belekeverjük a tejfölt.

Melegen, nokedlivel vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése