Printfriendly

2013. szeptember 1., vasárnap

Mákos nudli

Ezer éve nem ettem nudlit. Elhatároztam, ma ez lesz az ebéd utáni desszert. Most mákos cukorba forgattam.
Legközelebb keverek még a mákhoz egy fél citrom lereszelt héját.

Hozzávalók 3 főre:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 2 ek olaj a főzővízbe
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük.

A megfőtt krumplit leszűrjük és megtörjük.

Ha már langyosra hűlt, hozzáadunk egy tojást, egy nagy csipet sót és a lisztet.

Jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb edénybe vizet forralunk egy nagy csipet sóval és 2 ek olajjal.

Tépünk belőle egy kisebb darabot és lisztezett felületen 1 cm vastag rúddá sodorjuk. Egy éles késsel 2,5-3 cm hosszú nudlikká vágjuk és egyenként a két tenyerünk között sodrunk rajta egyet.

Ha gyöngyözik a víz, egy adagot beleteszünk (én 3 adagban főztem ki a teljes mennyiséget), ha mind feljött a tetejére, hagyjuk 1-2 percet még főni.

Szűrő kanállal kimerjük a nudlikat a vízből és kicsit hagyjuk lecsöpögni.

A darált mákot összekeverjük a porcukorral, a kifőtt nudlikat belerakjuk és finoman összerázzuk, hogy nudlikat bevonja a cukros mák.


Akik elkészítették:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése