Printfriendly

2013. szeptember 8., vasárnap

Majoránnás-borsos csirkemáj rántva

Egyszerű, ízletes étel és nem túl fotogén. Nem készítem túl gyakran. Krumplipürével a legfinomabb, de most a család kedvéért krumpli sült hozzá.


Hozzávalók 4 főre:
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk morzsolt majoránna
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • Olaj bőven a sütéshez
  • Só ízlés szerint
A csirkemájakat alaposan megtisztítjuk, tálcára fektetjük és egy konyhai papírtörlővel kicsit leitatjuk róla a vizet.
Meghintjük borssal és majoránnával.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat egy villával kicsit felverjük és a harmadikba a zsemlemorzsát rakjuk.
A fenti sorrendben a májakat bepanírozzuk.
Forró olajban a májakat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tálalás előtt meghintjük sóval.
Sült krumplival, esetleg párolt rizzsel, krumplipürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése