Printfriendly

2013. szeptember 7., szombat

Cukkinis-tejszínes omlett

Már azt hittem, hogy vége a cukkini pályafutásának a kertünkben, aztán új erőre kapott és megjelent pár aprócska termés rajta. Ezt kihasználva egyszerű kis omlett készült belőle reggelire.
Hozzávalók 1 főre:
  • 15 cm hosszú bébi cukkini
  • 1 ek olaj
  • 3 tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 2 ek főzőtejszín (20%-os)
  • 1 csipet fűszerpaprika
A cukkinit alaposan megtisztítjuk, két végét levágjuk, majd 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben.
A tojásokat egy tálkába ütjük.
Sózzuk, borsozzuk, és kicsit felverjük, majd belekeverjük a tejszínt.
A tejszínes tojást a serpenyőbe öntjük.
Szépen elrendezzük rajta a cukkini korongokat.
Pár perc alatt tetszőleges szilárdságig sütjük.
Óvatosan egy lapos tányérra csúsztatjuk az omlettet és megszórjuk paprikával.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése