Printfriendly

2015. június 30., kedd

Karfiol párizsi módra

Volt itthon egy szép fej karfiol. Nem akartam kirántani, valami másra gondoltam. A párizsi csirkemellet nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára bundáztam és sütöttem ki. Jól sikerült, finom volt :-)



Hozzávalók 4 főre:
*1 nagy fej karfiol
*só
*4 kisebb tojás
*15 dkg liszt
*5-6 dl olaj a sütéshez

A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk.
Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. 
Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.
Olajat forrósítunk.
Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit felverjük.
A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Finoman meghintjük sóval.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése