Printfriendly

2015. június 17., szerda

Egyszerű túrópuffancs

Volt itthon egy zacskó túró, aminek egy részéből ezt a légiesen könnyű, puha desszertet készítettem. Pár perc az összeállítás, a sütés is jó gyorsan megy. Elég sok, mintegy 37 db puffancs sült ebből az adag tésztából. Még azon nyomban el is fogyott mind. Jól jön ez a finomság, ha egy kis desszertre vágyunk vagy remek második fogás egy tartalmas leves után.
A receptet Sárika (KeVa blog) Facebookos oldalán találtam és köszönet érte Kaiszter Jessicanak.


Hozzávalók kb. 37 db puffancshoz:
*25 dkg túró
*1 nagy csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*1 citrom reszelt héja
*5 tojás
*5 jó púpos ek liszt
*1 tasak sütőpor
*5-6 dl olaj a sütéshez

A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sütőport.
A túrót jól áttörjük (erre a krumpli törőt használtam), majd hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd a tojásokat.
Jól átkeverjük és beleszórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk és egy teáskanál segítségével kevés tésztát merünk az olajba.
Közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Érdemes figyelni, mert túl nagy lángon a közepe nyers maradhat, túl kicsi lángon, nagyon megszívja magát olajjal.
Egyszerre csak kevés darabot érdemes sütni, mert megnőnek és így nem lesz elég hely az edényben.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és baracklekvár társaságában kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése