Printfriendly

2015. június 4., csütörtök

Gombás csirkeragu paradicsomosan

Általában előre gondolkodom és már előző nap kitalálom, hogy másnap milyen fogás készül majd. Most csak azt tudtam, hogy csirke és gomba lesz benne, de még azt nem, hogy a kettőt milyen formában fogom párosítani. Majd közvetlenül az ebéd készítése előtt ugrott be a paradicsom. Paradicsomos étel valamiért ritkán kerül az asztalra. Azt hiszem jó döntésnek bizonyult, mert szerette a család.



Hozzávalók 4 főre:
*1 közepes csirkemell filé
*1 kis üveg gomba (17 dkg)
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott tk őrölt pirospaprika
*1 dl víz

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az üveges gombát átmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A lecsepegett húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Megszórjuk a fűszerekkel, felengedjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a gombát, a paradicsomlevet és még tovább pároljuk.
Ha már a gomba is puha és a leve is kicsit besűrűsödött, elzárhatjuk.
Melegen, rizs körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése