Printfriendly

2015. június 23., kedd

Fokhagymás-tejfölös cukkinisaláta

Nagyon szeretjük a tejfölös uborka salátát, de még nincs annyi nagyobb darab a kertben, hogy készíthessek belőle. Van ellenben zsenge cukkini. Így próba szerencse alapon összeállítottam egy kisebb adagot. Nagyon finom lett, jó fokhagymás, pont ahogyan szeretjük :-)


Hozzávalók 2 főre:
*1 kisebb, zsenge cukkini
*2 nagy csipet só
*5 púpos ek tejföl
*2 ek majonéz
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*1 csipet só

A megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük.
Meghintjük sóval és félretesszük kb. 10 percre.
Közben a tejfölt egy tálkába kanalazzuk, elkeverjük benne a sót, a majonézt és a fokhagymakrémet (vagy zúzott fokhagymát).
A levet eresztett cukkinit alaposan kicsavarjuk, és a tejfölbe forgatjuk.

Kínálhatjuk sült vagy bundás húsokhoz egyaránt, de grillezett falatoknak is remek kísérője lehet.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése