Printfriendly

2015. június 28., vasárnap

Mézes-mustáros sült tarja

Mivel vasárnap ebédre vagyunk hivatalosak, ezért már szombaton elkészítettem ezt a finom fogást. A különleges ízek kedvelőinek ajánlom, hisz a méz és a mustár kicsit pikánssá teszi a tarját. Habos krumplipüré körettel kínáltam, amit érdemes a sült hús szaftjával megöntözni fogyasztáskor.
Az ötletet Gabriellától kaptam, aki csirkeszárnyat pácolt és sütött ezzel az ízesítéssel. Köszönöm szépen a receptet neki!


Hozzávalók:
*1 közepes darab tarja (60 dkg)
*1 dl olaj
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 csapott kk őrölt pirospaprika
*1 ek mustár
*3 ek méz

A megtisztított tarját szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük.
Elkészítjük a pácot. Az olajat egy tálkába öntjük, elkeverjük benne a sót, borsot, pirospaprikát, fokhagymakrémet, majd a mustárt és a mézet.
Egyesével megforgatjuk benne a szeleteket.
Lefedve pár órát hagyjuk pihenni a hűtőben, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
Tepsibe fektetjük a tarja szeleteket, rácsorgatjuk a pácot.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve addig sütjük 200 fokon hőlégkeveréssel, míg megpuhul (Nekem 75 perc volt).
Majd az alufóliát eltávolítva a hőmérsékletet 180 fokra csökkentve további 10 percet pirítjuk.
Melegen, habos krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése