Printfriendly

2015. június 10., szerda

Almás meggyleves

Itt a kánikula és a legjobb ilyenkor egy tányér hideg gyümölcsleves. Amikor a leveseket kevésbé kedvelő férj is gyümölcslevest kér, akkor nincs mit tenni, irány a konyha. A sok napsütésnek köszönhetően a kertben a meggy egy része már egész szép piros és édes, ezért nem is volt kérdés, hogy ez a gyümölcs lesz a leves alapja. Pár árva alma is került bele a gyümölcsös kosárból. Hm, de finom is volt...



Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg meggy
*3 nagyobb alma
*1 csipet só
*4 ek cukor
*1 kk őrölt fahéj
*6-7 db szegfűszeg
*1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggy szárát eltávolítjuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékba rakjuk a gyümölcsöket, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Pár percig főzzük, míg az alma és a meggy is megpuhul.
Ez alatt a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
A meleg leves levéből merve felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), majd lassan a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk besűrűsödni.
Jól behűtve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése