Printfriendly

2015. június 29., hétfő

Rebarbarás-ribizlis muffin

Végre idén már tudtam pár szál rebarbarát szüretelni a kertbe ültetett bokrokról. Nagyon vágytam rá, hogy én is kipróbálhassam, megkóstolhassam. Igazán különleges, kicsit savanykás az íze. Nem is mertem túl sokat a muffinba tenni. Ribizli meg pont volt egy kevés leszedve, ezért gondoltam nem ronthatja el mind ízre, mind kinézetre sem. Pár darab muffint vittünk a rokonoknak is, elmondásuk szerint is finom volt :-) Puha, omlós és kellemesen savanykás a gyümölcsöktől.



Hozzávalók 12 muffinhoz:
*25 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*12 dkg vaj/margarin
*15 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 kisebb tojás
*2 doboz görög joghurt (2*125 g)
*4 kisebb szál rebarbara
*1 tk cukor a szóráshoz
*1 kis marék piros ribizli

A muffin sütő formát kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük.
A rebarbara szárról a leveles részt levágjuk és a vastag levélnyelet meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
Megszórjuk egy kevés cukorral, majd egy szűrőkanálba téve félrerakjuk, hogy levet eresszen és lecsepegjen. 
A ribizlit leszemezzük és megmossuk.

A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
A vajat/margarint egy kicsit megolvasztjuk, majd a cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot.
A lisztes és a tojásos részt jól összekeverjük.
Beleszórjuk a rebarbarát. (Pár darabot hagyhatunk a tetejére.)
A masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében.
A tetejét megszórjuk pár szem ribizlivel (és a félretett rebarbarával).

170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. 
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk 5-10 percet, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése