Printfriendly

2015. június 12., péntek

Leves piros gyümölcsökből

Igyekszem minél több friss gyümölcsöt felhasználni addig, amíg lehetséges. Ehhez a leveshez csak összegyűjtöttem mindenből egy keveset, amit a kertben találtam. Került bele meggy, cseresznye és némi ribizli. A cukor mennyisége természetesen a gyümölcsök édességétől függően változtatható. Egy kissé savanykás lett a ribizli miatt, picit sűrűbbre is sikeredett, de ez senkit sem zavart. Jól behűtve az igazi.



Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg meggy
*20 dkg cseresznye
*15 dkg ribizli
*1 csipet só
*4 ek cukor
*1 csapott tk őrölt fahéj
*5-6 db szegfűszeg
*1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)

A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
A meggyet és a cseresznyét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.
Ízesítjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha már megpuhultak a gyümölcsök, a levesből mert pár evőkanálnyi forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk) és a levesbe csorgatjuk.
Ha kellőképpen besűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit és elzárjuk.
Jól behűtjük és hidegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése