Printfriendly

2015. június 14., vasárnap

Hawaii csirkeszelet

Nem készítek gyakran gyümölcsös húsokat, mert a család eddig nem igazán kedvelte. De most ez az ananászos szelet ízlett mindenkinek, mert nem volt túl édes, de mégis puha, szaftos, és jó sajtos. A gyerekek is szerették. Zöldséges rizs körettel kínáltam.

Hozzávalók 5 szelet csirkéhez:
*5 nagyobb csirkemell filé szelet
*0,5 kk só
*1 csapott kk csirke fűszerkeverék
*2-3 ek olaj
*1 doboz ananászkonzerv (benne 10 karika)
*5 nagyobb, vékony szelet sonka
*5 dkg trappista sajt
*3 dkg füstölt sajt

A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval, fűszerkeverékkel.
Az ananászkarikákat lecsepegtetjük. A sajtokat lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a húsok mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Az előkészített tepsibe fektetjük őket.
Mindegyik szelet húsra fektetünk egy szelet sonkát és két ananász karikát, majd megszórjuk trappista sajttal és füstölt sajttal.
180 fokon addig sütjük, míg a sajt szép világos barnára puhul, ez kb. 25 perc.
Melegen, rizs vagy krumplipüré körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

1 megjegyzés: