Printfriendly

2015. június 28., vasárnap

Szilvalekváros morzsás szelet

Vendégségbe voltunk hivatalosak és ezt az egyszerű sütit készítettem. Volt még itthon párom anyukájának cukormentes szilvalekvárjából, így az lett a töltelék. Maga a sütemény nem túl édes, de a tésztája puha, a tetején a morzsa kellemesen ropogós. Ha kihűl, csodásan szeletelhető és könnyű szállítani is. 
Biztos vagyok benne, hogy máskor is fogom még sütni.


Hozzávalók:
Tésztához:
*40 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 tasak sütőpor
*10 dkg porcukor
*12 dkg vaj/margarin
*2 tojás sárgája
*10 dkg tejföl

Morzsához:
*20 dkg liszt
*10 dkg porcukor
*15 dkg vaj/margarin

Töltelékhez:
*7 jó púpos ek szilvalekvár (7 dl-es üveg fele)

Először a morzsát készítjük el. A lisztet a porcukorral egy tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat/margarint. Nem szükséges, hogy összeálljon. Lefedve a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (38*30 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.

A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot egy tálba mérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, és a vajat/margarint.
Alaposan összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, de úgy, hogy egy picit túlérjen.
A nyújtófa segítségével az előkészített tepsibe fektetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme a tésztának.

Megkenjük a lekvárral és a morzsát a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt szépen szeletelhető.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése