Printfriendly

2015. június 5., péntek

Zöldborsós krumplisaláta sonkakockákkal

Egyszerű, könnyű fogás ami bő fél óra alatt elkészíthető természetesen zsenge, új zöldborsóból.
A nagy melegben néha jól esik egy kis saláta. Fogyaszthatjuk önálló ételként, de grillezett húsokhoz vagy sültekhez köretként is remek. Érdemes egy órát a hűtőben pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.



Hozzávalók 3 főre:
*50 dkg krumpli
*10 dkg zöldborsó
*20 dkg csirkemell sonka
*3 jó púpos ek tejföl
*3 csapott ek majonéz
*1 csapott tk mustár
*2 nagy csipet só
*3-4 tekerés bors

A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni.
A zöldborsót épp roppanósra főzzük.
A sonkát apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a majonézzel, mustárral, ízesítjük a sóval, borssal.
Legvégül beleforgatjuk a sonkát, borsót és a krumplit.
Érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még egy kevés sót.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése