Printfriendly

2015. június 11., csütörtök

Kapormártás

Újra eljött a cukkiniszezon. Már szépen cseperednek a kertben a sötétzöld rudacskák a dús, hatalmas levelek alatt. Ma már két zsenge darabot le is vettem az egyik bokorról. A szezon első cukkini párja mindig rántva készül. Ehhez most egy gyors kapormártást is kínáltam. Egyszerű, kicsit édes, kicsit savanyú. Pont így szeretjük.



Hozzávalók 4 főre:
*5 dkg vaj/margarin
*3 csapott ek liszt
*4 dl tej
*1 csipet só
*1 kis csokor friss kapor
*2 tk cukor
*2 kk ecet (10%-os)

A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól keverjük, világosra pirítjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni.
Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel.
A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk, és a mártásba szórjuk.
Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése