Printfriendly

2015. június 8., hétfő

Epres-joghurtos hűsítő

Sajnos lassan vége az eper szezonnak. Bár a nagy meleg még javában tart, ezért jól jönnek a hideg finomságok. Az utolsó pár eperből és némi joghurtból készítettem ezt a nyári hűsítőt. Egyszerű, gyümölcsös, frissítő. Nem is kell ennél több.



Hozzávalók 4 hűsítőhöz:
*2 kis doboz görög joghurt (nálam épp kekszes, 2*125g)
*18 db nagyobb eper (kb.17 dkg)

Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk és egy tálkában villával összetörjük.
A jégkrém készítőbe rétegesen adagoljuk a joghurtot és az epervelőt.
Végül a beleszúrjuk a forma kupakját, ami a fogója lesz a hűsítőnek.
Legalább 3 órát a fagyasztóban pihentetjük.
Könnyebben kiemelhető a formából az édesség, ha pár másodpercre forró vizet csorgatunk a forma külsejére.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. mert nincs amiben nem jó az eper. fagyiba, sütibe, tortába...az eperdzsemről ne is beszéljünk, szerintem nincs is finomabb tőle :) próbáltátok már mentával? vagy esetleg gyömbérrel? nézzétek http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés