Printfriendly

2015. június 11., csütörtök

Egyszerű ribizlis sütemény

Végre, végre, végre érik a kedvenc gyümölcsöm, a ribizli :-) Egy nagyon egyszerű, puha sütit sütöttem az első adag gyümölcsből, ami a kertben termett. Picit savanykás a gyümölcstől, nem túl édes a tésztája, mégis könnyű kis desszert. Remek süti egy pohár kávé vagy tea társaságában.


Hozzávalók:
*150g liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*100g vaj/margarin
*100g porcukor
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*2 nagyobb tojás
*125g görög joghurt (1 kis doboz)
*150g ribizli

A ribizlit leszemezzük, jól átmossuk, lecsepegtetjük. (Idényen kívül ha mirelitet használunk, azt kiolvasztás nélkül szórjuk a tésztára.)
A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit vagy formát (21*21*5 cm) vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal és meghintjük liszttel.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, sütőporral.
Egy másik tálban a vajat/margarint megolvasztjuk és csomómentesre keverjük a porcukorral, Bourbon vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belekanalazzuk a joghurtot és jól elkeverjük.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk és bőségesen megszórjuk a ribizlivel.

180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor átsült.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megszórjuk porcukorral és szeletelve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése