Printfriendly

2015. június 22., hétfő

Egyszerű tartármártás

Ma hagyományos rántott karfiol készült és hozzá tartármártás. Mert néha kell húsmentes nap is. 
A mártás roppant egyszerű, bármilyen rántott zöldséghez remek kiegészítő. Én most nem pihentettem, de akár előre is összeállítható, az egész művelet alig pár percet vesz igénybe :-)



Hozzávalók 4 főre:
*6 jó púpos ek sűrű, krémes tejföl
*3 csapott ek majonéz
*1 púpos tk mustár
*1 egész nagy csipet só
*2 csapott tk porcukor
*2 tk citromlé

A tejfölt egy tálba kanalazzuk, majd elkeverjük a majonézzel, mustárral.
Ízesítjük a sóval, porcukorral, citromlével.
Jól összekeverjük és azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Imádom a tartár mártást, és képzeld, pont így készítem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen finom? Ráadásul percek alatt elkészíthető :-D

      Törlés