Printfriendly

2015. július 31., péntek

Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

Rettenetesen egyszerű, gyorsan elkészíthető húsos fogás, amit a fokhagyma kellemesen ízletessé, a tejföl pedig krémessé varázsol. Főtt tésztát kínáltam hozzá.



Hozzávalók 4 főre:
*1 nagy csirkemell filé
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*0,5 dl víz
*1 púpos tk liszt
*1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*3 dl tejföl
*3-4 szál petrezselyemlevél
*20 dkg kagyló tészta

A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.
Egy tálba olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük. Átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágunk.
Ha a hús puha és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk és megszórjuk a petrezselyemlevéllel.
Melegen, a tésztával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

4 megjegyzés: