Printfriendly

2015. július 3., péntek

Újkrumplis zöldborsóleves zabkocka tésztával

Egészen egyszerű zöldborsólevest készítettem, amibe került pár darab apróbb újkrumpli a kertből és egy maréknyi zabkocka tészta. Kevés alapanyagból, hamar kivitelezhető ebéd.



Hozzávalók 6 főre:
*40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*40 dkg újkrumpli
*5 dkg zabkocka tészta
*1 kis fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
*1 tk csemege paprikakrém
*1 tk őrölt pirospaprika
*1,8 dl víz

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta.
Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfő, beleszórjuk a tésztát.
Ha már megpuhultak a zöldségek, elzárjuk és melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése