Printfriendly

2015. július 26., vasárnap

Tojásos-virslis lecsó bográcsban



Elhatároztuk, hogy szombaton nem melegítünk be a házba főzéssel, hisz így is elég nagy a hőség, hanem bográcsozunk egyet az udvaron. Semmi különlegeset, csak egy egyszerű lecsót virslivel és tojással.
Nem lett túl nagy adag, épp 5 felnőttnek elegendő, de nagyon finom és olyan jó kis tunkolós étel.

Hozzávalók 5 főre:
*5 nagy fej vöröshagyma
*5 nagy fehér húsú paprika
*3 nagy paradicsom
*0,5 dl olaj
*2 csapott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*35 dkg füstölt pulyka virsli
*6 kisebb tojás

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát felkockázzuk, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
Ha már ég a tűz a bogrács alatt, akkor az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát.
Kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is.
Ízesítjük sóval, borssal.
Ha már a paprika megpuhult és a paradicsom is megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
Kicsit együtt főzzük. Közben a tojásokat feltörjük, egy kis tálban villával kicsit felverjük.
A lecsóhoz adjuk a tojást és folyamatosan kavargatva készre főzzük.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése