Printfriendly

2015. július 4., szombat

Könnyű meggyes sütemény

A meggyes sütiknek se szeri, se száma, mindegyik olyan finom, hogy ha elkezdjük kóstolgatni, nagyon nehéz abbahagyni. Ez is pont az a fajta. Bár nem túl nagy adag, de könnyű, szinte habos a tésztája.
A receptet Babette oldalán láttam meg (bár más gyümölccsel) és azonnal felvettem a kipróbálandók listájára. Megsütöttem és átkerült egy másik listára, a kedvenc sütikére :-) Köszönet érte!

Ezzel a finomsággal szeretnék nevezni a cseresznyés-meggyes sütemény játékra, amit az Egészséges ételek- egészségesen elkészítve oldal hirdetett meg.


Hozzávalók:
*20 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 tasak sütőpor
*15 dkg cukor
*15 dkg vaj/margarin
*3 közepes tojás
*0,5 dl tejszín (30%-os)
*30 dkg meggy

A meggyet kimagvaljuk és hagyjuk kicsit lecsepegni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb tepsit (20*32 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejszínt.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a tésztába forgatjuk.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk.
A tetejére szórjuk a meggyet.
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: