Printfriendly

2015. július 28., kedd

Meggyes kétszínű sütemény

Az idei meggy szezon utolsó friss gyümölcseit felhasználva készült el ez az egyszerű és dekoratív sütemény. 
Hamar, egyszerűen összeállítható. Puha, könnyű és remek vendégváró.

Hozzávalók:
*30 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*3 nagy tojás
*20 dkg cukor
*1 nagydoboz joghurt (315g-os és épp barackos)
*1,5 dl olaj
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*30 dkg meggy (idényen kívül egy üveg befőtt)

A meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagvaljuk és hagyjuk kicsit lecsepegni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) vékonyan kikenünk vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.

A sütihez a lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozaton kb. 4 percig verjük.
Majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és egy kanállal jól átkeverjük.
A sütőporos lisztet hozzáadjuk a tojásos masszához, majd csomómentesre keverjük.
A tésztát két részre osztjuk, majd az egyikbe szórjuk a kakaót, majd simára keverjük.
A kakaós masszát az előkészített tepsibe simítjuk, majd rá a világos részt.
Megszórjuk a lecsepegett meggyel.

180 fokon alul-felülsütéssel 35 perc alatt megsütjük.
A sütési idő természetesen sütő függő, ezért tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: