Printfriendly

2015. július 6., hétfő

Kapros-tejfölös cukkinisaláta

Ez a saláta a tejfölös uborkasaláta mintájára készült, de cukkini felhasználásával.
Nem akartam bele sok fokhagymát tenni, ami elnyomja a kapor jellegzetes ízét. Remek köret sült vagy egyéb húsokhoz, de bevallom, hogy nekem csak így magában is nagyon ízlett.


Hozzávalók 2 főre:
*1 közepes, zsenge cukkini
*2 nagy csipet só
*3 ek tejföl
*1 kis csokor friss kapor
*1 csipet bors
*2 gerezd fokhagyma

A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit uborkagyalun vékonyra vágjuk, meghintjük sóval és kicsit félretesszük.
Közben a tejfölbe zúzzuk a fokhagymát, meghintjük borssal. Apróra vágjuk a kaprot és azt is hozzáadjuk.
A cukkinit, ha levet eresztett, kicsavarjuk és a kapros tejfölbe szórjuk.
Jól átforgatjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése