Printfriendly

2015. július 2., csütörtök

Édes céklasaláta

Évek óta Anyukám receptje szerint készítem ezt a típusú salátát. Már vannak a kertben szép cékla fejek, nem mondom, hogy óriási darabok, de már egész nagyok. Már tegnap elkészítettem a salátát, hogy mára jól összeérjenek az ízek. 
A cukor mennyisége természetesen ízlés szerint változtatható.


Hozzávalók 4 főre:
*1 kg cékla
*1 ek ételecet (10%-os)
*1 tk reszelt torma
*2-3 ek cukor 

A céklákat alaposan, több léről átmossuk.
Bő vízben addig főzzük, míg a villa könnyedén beleszúrható.
A céklákat hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk.
Ízesítjük a reszelt tormával, ecettel és a cukorral.
Érdemes először kevés cukrot hozzáadni, majd ízlés szerint adagolni.
Óvatosan összeforgatjuk.
Pár órát, esetleg egy egész éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése