Printfriendly

2015. július 16., csütörtök

Sárgabarackos-ribizlis sütemény

Gyorsan érik a sárgabarack és igyekszem minél több sütit készíteni belőle. Sajnos idén nincs annyi a két fán, hogy lekvárt is főzzek. Ez a süti egy végtelenül egyszerű, gyorsan összeállítható, nem kell hozzá habverő sem. Csak összekeverjük az alapanyagokat, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a gyümölcsöket és már mehet is a sütőbe. Egy baj van vele, nehéz kivárni, hogy kihűljön és végre ehessük. 
A porcukrot igencsak elbírja, mert nem túl édes maga a tészta, de puha, könnyű, egyáltalán nem száraz.


Hozzávalók:
*35 dkg búza rétesliszt
*1 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*2 nagyobb tojás
*40 dkg tejföl
*1 tasak vaníliás cukor
*15 dkg cukor
*10 dkg ribizli
*4 nagyobb sárgabarack

A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk liszttel.
A gyümölcsöket megtisztítjuk.
A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.
Egy másik tálban a tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd beleszórjuk a cukrokat és tovább keverjük.
A két részt összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
A sárgabarackok magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk és a tészta tetejére szórjuk a leszemezett ribizlivel együtt.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése