Printfriendly

2015. július 6., hétfő

Krumplis csirketallérok

Amikor megláttam Csabánál ezt a finomságot, tudtam, hogy biztosan kipróbálom majd. Az egész család nagy csirkerajongó, jöhet bármikor, ebédre vagy vacsorára. Ránézésre kicsit a fasírtra hasonlít, de kóstolás után rá kell jönni, hogy ez attól sokkal finomabb. Inkább egy csirkés hamburger pogácsára emlékeztet. A hagymától igazán különleges az íze. A fokhagyma egyáltalán nem hiányzik belőle. Biztosan máskor is készül majd nálunk. 
Köszönöm Csaba a remek receptet!


Hozzávalók kb. 18 tallérhoz:
*30 dkg krumpli (3 közepes db)
*50 dkg csirkemell filé (1 nagy filézett mell)
*1 közepes fej vöröshagyma fele
*1 tojás
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt szerecsendió
*0,5 kk morzsolt majoránna
*0,5 kk őrölt pirospaprika
*2 púpos ek zsemlemorzsa
*6-7 dl olaj a sütéshez

A megtisztított krumplit egyben, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni, kihűlni.
A csirkemellet húsdarálón ledaráljuk. A hagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra.
A darált csirkemellet egy tálba rakjuk, belereszeljük a reszelő nagy lyukán a krumplikat, beleszórjuk a vöröshagymát.
Beleütünk egy tojást, ízesítjük a fűszerekkel.
Kézzel jól összedolgozzuk. (Nekem kicsit lágy lett, ezért adtam még hozzá 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát.)
Majd nagyobb diónyi adagokból golyókat sodrunk, amit ellapítunk.
Egy nagyobb serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése