Printfriendly

2015. július 22., szerda

Almás meggyleves

Ebben a hőségben a hideg gyümölcsleves esik csak igazán jól. Anyukámtól kaptunk egy kis vödör meggyet, mert a miénk már elfogyott. Ennek egy részéből és pár almából finom leves készült. Egyszerű, édes, gyümölcsös fogás.


Hozzávalók 4 főre:
*40 dkg meggy
*4 kisebb alma
*3 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*0,5 kk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szegfűszeg
*1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagvaljuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.
Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és a meleg leves levével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk).
Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Ha már kellőképpen besűrűsödött elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése