Printfriendly

2015. július 16., csütörtök

Pufók almás palacsinták

Beérett jó pár nyári alma és kettőt belecsempésztem egy kis palacsintába, amit a gyerekek is nagyon kedvelnek. Puha, légies finomság lett. Érdemes közepesnél kisebb lángon sütni, hogy biztosan átsüljenek a palacsinták. A hagyományos amerikai társához képest nem terül el olyan szép kerek formára, de egy kanállal kicsit igazíthatunk rajta, amikor a serpenyőbe merjük. Fahéjjal is ízesíthetjük.


Hozzávalók kb. 30 db palacsintához:
*30 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1 tasak sütőpor
*2 közepes tojás
*2 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*4 dl tej
*2 nagyobb alma
*0,5 dl olaj a sütéshez

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót, a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk és sajtreszelőn lereszeljük.
A kész masszába forgatjuk.
Egy serpenyőben két teáskanálnyi olajat forrósítunk.
A tésztából merünk kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőbe, a kanál domború oldalával kicsit tallér alakúra igazítjuk, majd közepestől kisebb lángon addig sütjük, míg egy picit nagyobb buborékok jelennek meg a palacsinta felszínén.
Majd megfordítva a másik oldalát is világos barnára sütjük.
Minden egyes palacsinta előtt egy szilikon ecset segítségével átkenjük olajjal a serpenyőt.
A palacsintákat porcukorral megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése