Printfriendly

2015. július 10., péntek

Egyszerű málnás pite

Napokig szedegettük a folyamatosan beérő málnát. Ami nem fogyott el frissen, az egy tálkában várta sorsát a hűtőben. Ebből a kevés gyümölcsből készült el ez az egyszerű pite. Nem túl dekoratív, de nagyon finom. Olyan gyümölcsmentő sütemény. Volt fél doboz krémsajt a hűtőben, így azt is el tudtam használni. Máskor pedig egy kis doboz görög joghurt kerül bele. 



Hozzávalók egy 26 cm-es pitéhez:
*15 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*2 tojás
*10 dkg porcukor
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*10 dkg olvasztott vaj/margarin
*12,5 dkg krémsajt (vagy 1 kis doboz görög joghurt)
*1 csésze málna (2 dl)

A sütőt előmelegítjük.
Egy 26 cm-es kerámia piteformát vékonyan kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel.
A málnát folyó víz alatt átmossuk és konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsepegni.
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Egy másik tálban megolvasztjuk a vajat/margarint, majd a porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük.
Hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a krémsajtot (vagy a joghurtot) és a lisztes keveréket összeforgatjuk a tojásos résszel.
A masszát az előkészített formába simítjuk.
A tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése