Printfriendly

2015. július 3., péntek

Cukkinikarikák fokhagymás-tejfölös bundában

Ismét cukkinit sütöttem, mégpedig tejfölös, fokhagymás bundában. Ez nem egy ropogós, inkább puhának mondható bunda. Remek párost alkot egy kis zöldfűszeres-tejfölös mártogatóssal, de akár hagyományos, rizs vagy krumplipüré köret is illik hozzá.



Hozzávalók 4 főre:
*3 közepes cukkini
*só
*3 púpos ek liszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*4 púpos ek tejföl
*3 jó púpos ek liszt

A cukkini rudakat megtisztítjuk, kb. 0,5 cm vastag karikákra vágjuk, meghámozzuk és a középső magvas részt eltávolítjuk (ha nem zavarnak, nem szükséges).
Meghintjük sóval és hagyjuk pihenni kb. 30 percet, hogy levet eresszen.
Majd bő olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.
Ha forró az olaj, a levet leöntjük a cukkiniról, először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése